Hlavní obsah

Exšéf Škody Auto Kulhánek ohlásil kandidaturu na prezidenta. Do boje ho vyslala ODA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Někdejší šéf Škoda Auto a bývalý šéf hokejového svazu Vratislav Kulhánek se ve čtvrtek stal oficiálním kandidátem Občanské demokratické aliance (ODA) na prezidenta. Kulhánek vnímá své šance na zvolení jako velké.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Bývalý šéf mladoboleslavské automobilky Vratislav Kulhánek

Článek

Předseda ODA Pavel Sehnal označil Kulhánka za „chlapa, který řídil fabriku, má manažerskou zkušenost a lidskou důstojnost, kterou politika potřebuje”.

„Podle toho, co slyším, tak by šance měly být velké,” řekl k vyhlídkám na své zvolení Kulhánek. Zařadil se mezi čtveřici kandidátů na prezidenta ČR, z nichž by si lidé měli vybrat toho nejpřijatelnějšího jako příští hlavu státu. Kromě stávajícího prezidenta Miloše Zemana jmenoval Michala Horáčka a Jiřího Drahoše, kterého by volil, pokud by sám nekandidoval.

Kulhánek v letech 1997 a 2007 působil ve Škodě Auto, kde vystřídal posty šéfa předsedy představenstva a dozorčí rady. Angažoval se rovněž jako prezident Sdružení automobilového průmyslu a viceprezident Svazu průmyslu a dopravy. V mezidobí let 2004 a 2008 byl předsedou Českého svazu ledního hokeje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám