Hlavní obsah

Europoslanec Maštálka dostal od Putina Řád přátelství

Novinky, jas

Český komunistický europoslanec Jiří Maštálka dostal od ruského prezidenta Vladimira Putina Řád přátelství. Podle KSČM jde o nejvyšší státní vyznamenání, které může cizinec od ruské hlavy státu dostat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Maštálka

Článek

Maštálka vyznamenání získal mimo jiné za práci v Evropském parlamentu (EP), kde působí jako místopředseda Delegace EP v parlamentním shromáždění EU-Rusko.

„Byl by to dlouhý a pestrý výčet aktivit, akcí a projektů, které Jiří Maštálka v posledních letech realizoval v zájmu rozvoje přátelských vztahů Evropské unie a Ruska, Ruska a České republiky,” připomněli komunisté.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Vyznamenání se uděluje za přínos k upevňování vztahů s Ruskem v rámci obchodních, ekonomických či kulturních aktivit. Oceňován je rovněž za rozvoj ruské kultury a jazyka v zahraničí.

Související témata:

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Jiří Maštálka

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Vedle Maštálky Putin ocenil rovněž náměstka ministra přírodních zdrojů Číny Van Mina, rakouského vicekancléře a ministra vědy, výzkumu a ekonomiky Reinholda Mitterlenera nebo monackého státního ministra Rogera Michela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám