Hlavní obsah

Vláda schválila lednové navýšení platů ve veřejném sektoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vláda ve středu schválila navýšení platů ve veřejném sektoru. Pracovníci státu a veřejných služeb mají od ledna dostat přidáno 1400 korun. Tisíc korun by mělo být v základu výdělku a 400 korun v odměnách. Učitelé by si měli polepšit o tři procenta, zdravotníci s platem do sedmé třídy o 1400 korun a nad ní o šest procent. Na tiskové konferenci vlády to oznámila ministryně financí Alena Schillerová (ANO).

TK po jednání vlády 10.11.2021 Video: ČTK

 
Článek

Kandidát na ministra financí Zbyněk Stanjura (ODS) z koalice Spolu ale nicméně k navýšení platů již v neděli řekl, že takové nařízení by případná nová vláda zrušila.

Podle něj je nespravedlivé přidávat všem zaměstnancům stejně, rozhodovat by měl výkon.

Vláda jednala také o zpřísnění koronavirových opatření. Ta se dotknou od pondělí hlavně studentů vysokých škol, kteří budou muset nosit ochranu dýchacích cest při výuce, kde bude více než 50 žáků.

ON-LINE: Přibylo 14 539 nově nakažených

Zahraniční

Nová pravidla budou platit i pro nemocniční personál. Neočkovaní se budou muset nechat testovat.

Další zpřísnění plánuje vláda oznámit v pátek. Situace není totiž podle premiéra Andreje Babiše (ANO) dobrá.

Epidemie koronaviru se v posledních týdnech zhoršuje, počty nakažených skáčou po tisících.

Za úterý bylo potvrzeno 14 539 nových případů nákazy, počet lidí, kteří jsou s covidem v nemocnici, se zvýšil na 3295. Většinu nově nakažených představují neočkovaní.

Výběr článků

Načítám