Hlavní obsah

Emotivní loučení Gazdíka. Byl jsem naměkko, přiznal

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Loučení dlouholetého předsedy a zakladatele hnutí STAN Petra Gazdíka doprovázela vlna emocí. V závěru svého projevu ukázal svoji rodinu, během závěrečného potlesku od svých kolegů byl dojatý téměř k slzám.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Gazdík se projevem loučil s vedením Stan.

Článek

Gazdík se rozhodl skončit v čele hnutí po 15 letech. Starostové podle něj potřebují nový impuls. Nové vedení si volí v sobotu v pražském hotelu Olšanka.

V závěru svého projevu Gazdík na promítacím plátně ukázal svoji rodinu. „Před pěti lety jsem tady stál, každou chvíli jsme očekávali narození čtvrtého potomka. Věřil jsem tomu, že moje rodina na moji práci nedoplatí, a doufám, že nedoplatila,“ zhodnotil Gazdík.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Petr Gazdík na sněmu STAN proslovem dojak své spolustraníky.

Vzápětí poděkoval své manželce. „Chtěl bych poděkovat svojí ženě, protože ona mi umožnila dělat to, co dělám,“ prohlásil Gazdík.

Za svůj projev sklidil dlouhý potlesk. Od kolegů dostal album se společnými fotkami a vzkazy s díky za jeho práci. Na Gazdíkovi bylo vidět velké dojetí. „Trochu jsem to přiznal, byl jsem naměkko,” přiznal poté Novinkám.

Tato země tě potřebuje
Jiří Pospíšil k Petru Gazdíkovi

Někdejšího starostu Suché Lozi v předsednickém křesle vystřídá zřejmě dosavadní první místopředseda hnutí STAN Vít Rakušan. Je jediným kandidátem. Gazdík se bude ucházet o post řadového místopředsedy.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Petr Gazdík se loučí s předsedou TOP 09 Jiřím Pospíšilem.

Rakušan v kandidátském projevu Gazdíkovi poděkoval. „Novináři se mě ptali: V čem chcete být jiný než Petr Gazdík? A já jsem řekl: Chci být v mnoha věcech stejný jako Petr Gazdík,” prohlásil Rakušan.

Chválu si Gazdík vyslechl i od předsedy TOP 09 Jiřího Pospíšila. „Doufám, že to, že končíš, neznamená, že nebudeš politikem. Tato země tě potřebuje,” vzkázal Gazdíkovi Pospíšil.

Reklama

Výběr článků

Načítám