Hlavní obsah

Doubrava si oslavu v Senátu zaplatí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na 135 tisíc korun odhaduje kancléř Senátu Pavel Pelant pronájem dvou sálů, ve kterých se začátkem dubna odehrávala oslava padesátin asistenta senátora Jaroslava Doubravy (KSČM) Petra Votavy. Částku bude muset senátor uhradit.

Foto: Vratislav Konečný

Chudák Slouha, selčina kletba ho dostihla

Článek

V oslavu narozenin se změnil koncert, který se konal právě pod záštitou Doubravy. Stálá komise pro práci Kanceláře Senátu ve středu rozhodla, že šlo o soukromou akci a senátor ji bude muset uhradit. Doubrava se již za akci v prostorách horní parlamentní komory omluvil.

Votava využil vystoupení Pražského žesťového kvintetu, které pořádal klub 7. dubna v Hlavním sále Valdštejnského paláce. Tam pozval jen své přátele.

Na pozvánce pod záhlavím Parlament České republiky, Senát stálo: Slavnostní koncert k 50. výročí aneb Národ Tobě s poznámkou, že program vzhledem ke stupni utajení této akce nelze zveřejnit. "Po oficiálním asi dvacetiminutovém koncertu zazněla ještě v podání kvintetu slavnostní prezidentská fanfára a do sálu vstoupil oslavenec s řetězem na krku, na kterém se mu houpala medaile s číslem 50. Myslel jsem si, že se mi to jenom zdá," řekl Právu jeden ze zaměstnanců Senátu.

Podle něj pak asi 160 hostů předávalo Votavovi dárky a připíjelo se šampaňským, které si jubilant zajistil sám .To tvrdí i obsluha. "Celý další průběh byl zjevně organizován jako oslava," uvedl v písemné stížnosti obsluhující personál, který na to promptně upozornil komisi pro práci Kanceláře Senátu. Ta s upořádáním koncertu souhlasila a tím poskytla zadarmo i reprezentační místnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám