Hlavní obsah

Dostál se rozloučil s poslanci

Právo, Jitka Götzová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dojemně zapůsobilo v úterý na poslance vystoupení soc. dem. ministra Pavla Dostála ve Sněmovně. Nejdříve prosadil schválení novely církevního zákona a poslancům za jeho podporu poděkoval. Poté Dostál, který dlouhé měsíce bojuje s rakovinou, mírně pookřál a vzápětí se s kolegy-poslanci rozloučil. Nyní se totiž podrobí další chemoterapii a bude upoután na lůžko.

Článek

"Kdybychom se nepotkali po dovolené, tak vám přeji všem volební úspěch," loučil se Dostál ve Sněmovně se slzami na krajíčku. Všichni poslanci mu zatleskali a mnozí v lavicích povstali.

"Působilo to na mne moc smutně. Držím mu palce, jak nejvíc mohu, aby ten boj vyhrál," řekl Právu ministr spravedlnosti a šéf unionistů Pavel Němec. Místopředseda KSČM Jiří Dolejš byl z loučení ministra rozpačitý, až zaskočený. "Takovéhle okamžiky nemám rád. Někdo to prožívá privátně a já nejsem ten typ, který by uměl ventilovat onu sveřepost a zároveň hrdinství," uvedl.

Také předseda poslanecké frakce ODS Vlastimil Tlustý byl zaskočen. "To jsou takové dojemné okamžiky, že k nim nedovedu ani nic říci," uvedl Právu.

Reklama

Související témata:

Související články

Dostál se chystá skončit s politikou

Nejpopulárnější český politik, ministr kultury Pavel Dostál (ČSSD), má už o své politické budoucnosti jasno. Po příštích volbách politiku pověsí na hřebík...

Výběr článků

Načítám