Hlavní obsah

Dopravník zranil v kilometrové hloubce na Dole Paskov dva horníky

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chlebovice

Dva horníci se ve středu ráno zranili na Dole Paskov v Chlebovicích na Frýdecko-Místecku. Na povrch je dostali báňští záchranáři. Oba muži byli letecky transportováni do Fakultní nemocnice Ostrava.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Důl Paskov na Frýdecko-Místecku

Článek

K mimořádné události došlo kolem půl osmé ráno v lokalitě Chlebovice Závodu Důl Paskov v hloubce víc než tisíc metrů pod zemí.

„Následkem tlakových projevů byl nadzvednut a posunut od uhelného pilíře do pracovního prostoru porubový hřeblový dopravník. Při tom byli zraněni dva zaměstnanci,“ potvrdil mluvčí OKD Marek Síbrt. Okolnosti prověřuje vyšetřovací komise.

Záchranářům byl zával v dole nahlášen před desátou hodinou.

„Pacienti byli ošetřeni báňskými záchranáři a dopraveni na povrch. Třiatřicetiletý muž byl s vážným poraněním obou dolních končetin vzdušnou cestou transportován na traumatologické centrum Fakultní nemocnice v Ostravě. Po jeho předání do péče tamních lékařů se stroj vrátil zpět na Důl Paskov, aby přepravil i druhého z horníků. Dvaačtyřicetiletý pacient utrpěl poranění hlavy, horní a dolní končetiny,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám