Hlavní obsah

Dominátor Hašek nevyloučil kandidaturu na Hrad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdejší hokejový brankář a nyní podnikatel Dominik Hašek po více než 20 letech od legendárního olympijského hokejového turnaje v Naganu nevylučuje, že se pokusí naplnit heslo Hašek na Hrad, které tehdy mnozí fanoušci v souvislosti s jeho výkony skandovali. Hašek to ve čtvrtek uvedl v rozhovoru pro Rádio Impuls.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dominik Hašek

Článek

„Nějak si to představit dokážu,“ uvedl pobaveně Hašek k tomu, zda si dovede představit, že by se stal prezidentem.

Ačkoliv Hašek přiznal, že v současnosti kandidaturu neplánuje, nechce odhadovat, „co bude za dva, za tři roky, kdy se bude konat nějaká plánovaná volba“. (Prezidentské volby v ČR by se ve standardním termínu měly konat v úvodu roku 2023 – pozn. red.)

„Všechno je možné,“ dodal bývalý gólman, který přiznal, že ač jej politika sice zajímá a jejímu studiu se věnuje i několik hodin denně, zkušenosti s ní má malé.

„Zároveň rád dělám věci, které jsou zodpovědné. Nepochybuji o tom, že funkce prezidenta je velmi zodpovědná, takže pokud bych to měl brát z této strany, tak bych byl výborný. Prezident ale musí mít i celou řadu dalších kvalit, tak uvidíme,“ uzavřel dvojnásobný vítěz Stanley Cupu, který se účastnil i demonstrací pořádaných spolkem Milion chvilek pro demokracii proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO).

Hašek se po skončení hokejové kariéry věnuje podnikání. Se svojí značkou Dominátor neuspěl a nyní se věnuje výrobě nealkoholických nápojů.

Anketa

Chtěli byste Dominika Haška za prezidenta?
Ano
8,4 %
Ne
91,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4524 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám