Hlavní obsah

Do SPOZ jdou zloději a podvodníci, zlobí se bývalý předseda trutnovské buňky

Bývalý předseda místní organizace Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) v Trutnově František Vaněk se bude bránit proti zrušení trutnovské organizace u republikové revizní komise strany, případně až u správního soudu. Odmítá také své vyloučení, o němž údajně rozhodl krajský výbor SPOZ v pátek. Podle Vaňka se do vedení SPOZ nejen v Královéhradeckém kraji dostávají „kariéristé, e-shopoví zloději, zastánci hazardu a finanční podvodníci”.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předvolební plakát SPOZ

Článek

Trutnovská organizace byla zrušena pro údajnou nečinnost. „Všechno je to lež. Jen proto, že jsem spolupracoval se senátorem Drymlem a byli jsme kritici, tak mne vyšoupli,” řekl v sobotu Vaněk. Kromě něj byla vyloučena i jeho manželka, obě rozhodnutí musí ještě potvrdit předsednictvo strany. To ve čtvrtek souhlasilo s vyloučením senátora Vladimíra Drymla, Otto Salače z Jaroměře a Františka Ludvigha z Náchoda.

Dryml novinářům v pátek řekl, že se hradnímu kancléři, zlínskému lídrovi SPOZ Vratislavu Mynářovi a místopředsedovi zemanovců Martinu Nejedlému nelíbilo, když chodil konzultovat s prezidentem Milošem Zeman.

Při pohledu na kandidátku se mu dělá špatně

Vaněk tvrdí, že do strany vstupují lidé s pochybnou minulostí, kteří chtějí využít rostoucí popularity SPOZ. Jeden člen náchodské organizace podle Vaňka například provozuje nepoctivě internetový obchod. O spolustraníkovi z organizace v Týništi nad Orlicí, který je ve vedení několika společností, Vaněk tvrdí, že si něj lidé stěžují kvůli podvodnému jednání. V chlumecké organizaci je podle Vaňka bývalý republikán, lobbista v oblasti hazardu.

Související téma

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miloš Zeman

„Všichni to samozřejmě popírají. Těmhle lidem nikdo nebránil, aby vstoupili do strany, a to značně narychlo....,” řekl Vaněk. Při pohledu na kandidátku SPOZ do předčasných parlamentních voleb se mu, jak uvedl, dělá špatně. Chce se bránit nejen proti zrušení trutnovské organizace SPOZ i proti svému vyloučení. O něm však zatím nedostal písemné vyrozumění. „Pokud nás odmítne republiková kontrolní komise, obrátíme se na správní soud,” dodal Vaněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám