Hlavní obsah

Déšť a teploty podobné brzkému jaru. Do Česka přijde studená fronta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Déšť a teploty, které patří spíše k brzkému jaru než k vrcholu prázdnin, předpovídají meteorologové pro tento týden. Pondělí s třicetistupňovými teplotami bude teprve šestým tropickým dnem letošního léta a současně i posledním pro srpen, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Modely zatím ukazují na to, že do konce letošního srpna se už tropických dnů zřejmě nedočkáme,“ řekla. Od úterý bude v Česku ovlivňovat počasí výrazná studená fronta, která s sebou přinese nejen intenzívní déšť, ale také nízké teploty.

V úterý by mělo být zataženo a postupně začne pršet. Moravu a Slezsko zasáhnou bouřky s intenzivním deštěm, kdy by mělo místy napršet až 30 mm srážek. Postupně budou bouřky přecházet do trvalejšího deště. Teploty budou postupně klesat. Ráno se budou pohybovat mezi 14 až 10 stupni, odpoledne se ještě rtuť teploměru vyšplhá na 24 stupňů, na Moravě ještě k 28 stupňům.

Ve středu už bude pršet na celém území Česka, na východě republiky budou srážky intenzivnější a vytrvalejší. Od západu bude do Česka proudit studený vzduch a tak ranní teploty klesnou na 12 až 8 stupňů a odpolední se budou v intervalu mezi 14 až 18 stupni.

Ve čtvrtek bude oblačno, jen přechodně by mělo být polojasno. Na většině území by mělo pršet. Teploty budou klesat ještě více, ráno se budou pohybovat mezi 10 až 6 stupni, odpoledne jen 13 až 17 stupňů.

Podobný ráz počasí by měl být také v pátek. Bude oblačno s deštěm, ranní teploty mezi 11 až 7 stupni, odpolední mezi 15 až 19 stupni.

Na víkend by se mělo trochu oteplit a mělo by být polojasno. Pršet má jen na horách. V sobotu by se měly odpolední teploty pohybovat mezi 20 až 24 stupni, v neděli mezi 21 až 25 stupni.

Reklama

Výběr článků

Načítám