Hlavní obsah

Desítky lidí hlučí kolem Sněmovny a žádají demisi vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Malostranském náměstí v Praze se ve středu shromáždilo několik desítek odpůrců vlády premiéra Petra Fialy (ODS). S českými vlajkami a protivládními transparenty žádají demisi kabinetu. Až ke Sněmovně, která se nachází kousek od náměstí, se ale protestující nedostali. Policie je tam nepustila.

Demonstrace u SněmovnyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Lidé mají v rukou české vlajky a cedule s nápisy „Stop demoliční vládě“ nebo „Demisi“.

Protesty proti kabinetu trvají od nedělní demonstrace na Václavském náměstí. Tisíce účastníků protivládního protestu Česko proti bídě, který organizovala strana PRO v čele s Jindřichem Rajchlem, pak přišly protestovat před Strakovu akademii. Vládu vyzývali k demisi a skandovali „Hanba“.

Desítky z nich měli navíc skládací židle a spací pytle a zůstali před budovou i přes noc.

Současná vláda Petra Fialy (ODS) dostala od obyvatel Česka nejhorší hodnocení od éry kabinetu Petra Nečase (ODS) v roce 2013. Vyplynulo to z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění Akademie věd ČR (CVVM) prováděného letos od konce ledna do 20. března.

Většina lidí je nespokojena s programem, činností i složením vlády a také s osobou předsedy kabinetu a tím, jak vláda komunikuje s veřejností.

Před Úřadem vlády přenocovaly desítky demonstrantů

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám