Hlavní obsah

Před Úřadem vlády přenocovaly desítky demonstrantů

Aktualizováno

Před sídlem vlády ve Strakově akademii v centru Prahy zůstávají v pondělí ráno desítky účastníků nedělní protivládní demonstrace. Několik desítek jich před budovou nocovalo. Na místě chtějí zůstat i v úterý a ve středu. Od budovy Úřadu vlády je oddělují policisté.

Před úřadem vlády přenocovaly desítky demonstrantůVideo: Novinky

 
Článek

V pondělí kolem sedmé hodiny jich na chodníku před budovou bylo několik desítek. Na místě jsou také petiční stánky strany PRO (Právo Respekt Odbornost), která nedělní protest organizovala.

„Prožili jsme krásnou noc,“ tvrdí strana svém facebookovém profilu a láká další demonstranty.

Foto: Novotná Lenka, ČTK

Demonstranti plánují před Úřadem vlády ČR dál zůstat

Situace před Úřadem vlády byla v pondělí ráno poklidná. Část demonstrantů stojí na chodníku před budovou s českými vlajkami a transparenty, někteří ještě spí. Jedna z účastnic protestu řekla, že hodlají zůstat na místě do pondělních 19:00 a v úterý ráno se před úřad plánují vrátit. Protest by se měl opakovat i ve středu, kdy by se demonstranti mohli konečně dočkat ministrů, neboť vláda bude mít zasedání. Spát už tam tedy zřejmě nebudou.

FOTO: Jsem Chcimír a nestydím se za to. Demonstranti pochodovali Prahou

Domácí

Na poklidný protest před Strakovou akademií dohlížejí policisté. Prostor přímo před hlavním vchodem do budovy je uzavřený zátarasy. Dopravu na přilehlém nábřeží E. Beneše demonstranti neomezují, projíždět mohou auta i tramvaje.

Foto: Novotná Lenka, ČTK

Demonstranti nocovali před Úřadem vlády ČR

Protivládní demonstraci v neděli svolala do centra Prahy mimoparlamentní strana PRO, jejíž předseda Jindřich Rajchl na demonstraci volal po demisi vlády. Protestu se účastnilo několik tisíc lidí.

Protestní shromáždění na Václavském náměstí trvalo zhruba dvě hodiny, poté se demonstranti vydali na pochod Prahou. Zhruba po hodině došli ke Strakově akademii, kde znovu vyzývali vládu k demisi.

Ohlašovaný lidský řetěz před úřadem nakonec nevytvořili.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Před Úřadem vlády nechybí ani organizátor Jindřich Rajchl

Někteří protestující, ač byla neděle, před Úřadem vlády vykřikovali, aby z budovy vyšel ven premiér Petr Fiala. Ten je ovšem v současnosti na desetidenní služební cestě v Asii.

Buchtík: Protestní síla PRO nestačí k volebnímu úspěchu

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám