Hlavní obsah

Dělejte si s tím, co chcete. Babišovi se na cestě rozbil obytňák

Olomoucko

Situaci jak z filmové komedie přinesla tento týden cesta Andreje Babiše na Moravu. Tentokrát se prezidentský kandidát vydal na kampaň na Olomoucko a právě během cesty se porouchal karavan, se kterým letos objížděl celou republiku. Náš štáb byl zrovna v té chvíli s Babišem uvnitř karavanu v rámci natáčení série reportáží o prezidentských kandidátech. O peprná slovíčka z úst předsedy hnutí ANO nebyla nouze.

Babiš v karavanuVideo: Novinky

 
Článek

Na jízdu z moravské Vápenky Vitoul Andrej Babiš jen tak nezapomene. Právě při této cestě došlo k poruše na jeho „slavném“ karavanu.

Ještě před samotným nástupem do vozu se zjistilo, že v karavanu chybí tekutina AdBlue. „Nejdřív to nemělo zimní gumy a teď nemáme AdBlue,“ rozčiloval se Babiš. V naštvanosti si pustil pusu na špacír a dodal: „Sundám si čepici, jinak mi žena bude nadávat, že vypadám jak dement.“

I s naším štábem se tedy Babiš vydal na přibližně sedm kilometrů vzdálenou benzinovou pumpu pro chybějící tekutinu AdBlue. Pikantní na tom je, že největším světovým dodavatelem tohoto aditiva do motorové nafty je společnost GreenChem spadající do koncernu Agrofert.

Také samotná návštěva benzinové pumpy přinesla takřka groteskní situace. „To je organizace tohle,“ bědoval Babiš. „To by tady museli kolegové někdy přemýšlet a dát tam AdBlue,“ vysvětloval přihlížejícím. Chybějící tekutinu nakonec do vozu nalil sám prezidentský kandidát. „Co si sám člověk neudělá, to nemá,“ dodal.

Servisní technik ale ještě na benzinové pumpě zjistil, že problém je nakonec v samotném čerpadle. „Zničili jste mi karavan. To vyfakturuju hnutí,“ řekl bývalý premiér.

I tak ale Babiš jízdu s karavanem ještě zkusil. Ten se ale nerozjel více než 50 kilometrů za hodinu. „Jedem na dálnici?“ ptal se Babiš za jízdy servisního technika. Ten mu ale vysvětloval, že při této rychlosti na dálnici vozidlo nemůže. Na dálnicích je podle zákona o silničním provozu povolená minimální rychlost 80 kilometrů v hodině.

„Jak minimálně 80? A kam mám teď jet?“ rozčiloval se Babiš.

Problémovou jízdu ukončil Babiš na okraji jedné z moravských vesniček. „Tady vám to nechám, pane kolego. Auto jste nepřipravil, takže teď si s ním dělejte, co chcete. A já jdu do mercedesu,“ zakončil.

Poté přesedl do svého SUV i s řidičem a v cestě pokračovali již bez karavanu.

Knedlíky neumím, přiznal Babiš příznivcům

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám