Hlavní obsah

Decibely radních

Novinky, Pavel Verner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud si někdo myslel, že v noci na 1. května přijede do hlavního města a bude tady slavit náš vstup do Evropské unie až do rána v rytmu ryčné dechovky, bouchání zátek od šampaňského a především za impozantního ohňostroje, tak ten bude zklamán. Oslava největší události v dějinách Evropy bude nejspíš decentní jako čaj o páté.

Foto: Česká mincovna

Zlatá kilová mince Karla IV., kterou můžete vidět na výstavě.

Článek

Předpokládají to pražští radní, když jednali o pořádání slavnostního ohňostroje v ten památečný čas. Ohňostroj má podle nich trvat jen patnáct minut a skončí úderem desáté hodiny večerní.

Nic proti tomu. Evropské sjednocování nemění nic na zákonu o ochraně veřejného zdraví. Ten stanoví nejvýše přípustné hodnoty v decibelech, jimiž můžeme na prvního máje evropsky zajásat. V té době také hnízdí ptactvo, což radní vyjádřili slovy, cituji: Doba od konce dubna do začátku května je také velmi riziková z důvodů ochrany hnízdícího ptactva, neboť toto období patří k nejfrekventovanějším pro hnízdění ptáků. No řekněte, měli byste to srdce rušit ptáčky zpěváčky? Je to dobrá zpráva, že máme v Praze tak pozorné radní.

Jen mě tak napadlo, že za nějaké ty dny po slavnosti skončí v Praze také mistrovství světa v hokeji. A co když ho vyhrajeme? To pak budu opravdu zvědavý, jak budou pražští radní přikazovat národu fanoušků, od kdy do kdy mají pořádat ohňostroj, zpívat, hulákat, rozbíjet láhve a vytáčet decibely až k obloze. V tom čase nechtěl bych být hnízdícím ptáčkem. Především bych v ty dny nechtěl být pražským radním.

PRÁVO 21. dubna

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám