Hlavní obsah

Dary z živelné sbírky míří na Ukrajinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tišnov

Lehátka, dětské postýlky, matrace, deky, lůžkoviny nebo spací pytle putují do ukrajinského města Nikopol. Jihomoravský kraj ve středu poslal do válkou stíhané země další humanitární pomoc. Kraj tyto dary soustředil v Tišnově, kde se nachází sklad hasičského záchranného sboru.

Foto: archiv JMK

O naložení nákladu se postarali jihomoravští hasiči.

Článek

Potřebných věcí, kterých se ve válečných oblastech stále nedostává, se podařilo nashromáždit v celkové hodnotě přes půl milionu korun.

Do ukrajinského města Nikopol, jehož okolí je jednou z nejvíce válkou zasažených oblastí, putuje například 260 kusů lehátek, 1266 dek, 209 spacích pytlů nebo šedesát matrací.

„Tenhle dar vznikl vlastně živelně. Postupně od začátku konfliktu na Ukrajině nosili jednotlivci nebo firmy potřebné nové nebo použité věci do krajského centra pomoci. A teď míří do Nikopolu, kde je potřebují. S převozem nám pomohla tamní obchodní a průmyslová komora, která se řadí mezi největší regionální podnikatelské asociace v Dněpropetrovské oblasti,“ uvedl podrobnosti k zásilce hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL).

V Miami sbírají policisté zbraně pro Ukrajinu. Po jejich původu se neptají

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám