Hlavní obsah

Daniel Hůlka vrátil státní vyznamenání. Na Hradě ho odmítli, tak ho poslal poštou

Novinky, bab

Zpěvák Daniel Hůlka splnil své předsevzetí vrátit prezidentu Miloši Zemanovi své státní vyznamenání. Kancelář prezidenta je však odmítla od něho osobně převzít, poslal je tedy poštou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Daniel Hůlka při přebírání vyznamenání

Článek

„Prostřednictvím Kanceláře prezidenta republiky mi bylo sděleno, že nemají zájem přijmout ode mě vyznamenání osobně. Kancléř Vratislav Mynář mě telefonicky informoval, že vyznamenání ode mě nikdo nepřevezme a požádal mě, abych ho zaslal poštou,” uvedl Daniel Hůlka na svém facebookovém profilu.

Hůlka tak podle svých slov tedy učinil a ve středu z pošty v Jevanech za přítomnosti dvou svědků Pavla Šebka a Miroslava Štorkána vyznamenání poslal na Hrad jako cenné psaní.

Miloši, zklamal jsi mě jako člověk

Daniel Hůlka byl dlouholetým podporovatelem prezidenta Miloše Zemana. Medaili Za zásluhy I. stupně z jeho rukou převzal roce 2016. Zeman ho však podle jeho vyjádření zklamal, což mu zpěvák sdělil v otevřeném dopise. Rozhodl se tedy státní vyznamenání vrátit.

Miloši, proč jsi se obrátil proti svému národu? Hůlka vrátí Zemanovi státní vyznamenání

Domácí

Původně je zamýšlel odnést na Hrad v den státního svátku 28. října, kvůli koronavirovým opatřením však od svého záměru tehdy ustoupil.

Daniel Hůlka zrušil procházku na Hrad, kde chtěl vrátit vyznamenání

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám