Hlavní obsah

Daniel Hůlka zrušil procházku na Hrad, kde chtěl vrátit vyznamenání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Daniel Hůlka zrušil „procházku” na Pražský hrad, při níž chtěl vrátit prezidentu Miloši Zemanovi státní vyznamení, které od něj před lety dostal. Hůlka se vrácením vyznamení chce vymezit vůči Zemanovým slovům o umělcích.

Foto: Milan Malíček, Právo

Daniel Hůlka

Článek

„Vzhledem k náladě, která v naší zemi panuje, jsem přesvědčen o tom, že je třeba hledat jiná konstruktivní řešení. Proto jsem se rozhodl zrušit dnešní plánovanou procházku,” napsal Hůlka na Facebooku.

Miloši, proč jsi se obrátil proti svému národu? Hůlka vrátí Zemanovi státní vyznamenání

Domácí

Akci prý naplánoval v době, kdy se lidé mohli svobodně scházet a shromažďovat. Chtěl vytvořit průvod lidí, kteří nesouhlasí s jednáním čelních politiků během koronavirové krize.

Mezitím vláda opatření opět zpřísnila a já si nemohu vzít na svědomí jakýkoli případný zásah proti lidem, kteří by se ke mně (byť „náhodou“) přidali.

Býval předním podporovatelem

Hůlka patřil mezi nejviditelnější podporovatele Miloše Zemana. V polovině října po projevu Miloše Zeman řekl, že prezident už není jeho přítel. Podle něj se obrátil proti národu a zklamal. Vadí mu, že prezident řekl, že zkrachují pouze neschopní podnikatelé.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman s Danielem Hůlkou ve volebním štábu k prezidentským volbám v roce 2018

„Proč jsi se obrátil proti svému národu, proti obyčejným normálním pracujícím lidem? Proč se k nám chováš sprostě, agresivně, nenávistně, egoisticky, egocentricky, narcisticky a naprosto bohorovně?” podivil se zpěvák a ocenil, že mu prezident ukázal „svou pravou tvář”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám