Hlavní obsah

Čunek věří, že bude hejtmanem. Zatím to nikdo nezpochybnil, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jiří Čunek, lídr KDU-ČSL v krajských volbách ve Zlínském kraji, věří, že nakonec obsadí post hejtmana. Řekl to po úterním zasedání celostátního výboru strany. Lidovci jako vítěz voleb mají podle Čunka dobrou pozici v jednáních o koalici, s kým by ji mohli utvořit, však zatím politik nepřiblížil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Senátor Jiří Čunek

Článek

„Zatím nikdo nezpochybnil, že bych hejtmanem být neměl,“ poznamenal Čunek. „Navíc situace naší strany ohledně jednání o vzniku koalice se mi zdá celkem dobrá,“ doplnil.

Lidovci získali v pětačtyřicetičlenném krajském zastupitelstvu 12 křesel. Druhé hnutí ANO získalo osm mandátů, ČSSD a STAN po šesti, KSČM a Svobodní a Soukromníci po čtyřech, ODS tři a SPD dva.

Kraj dosud vedla ČSSD s hejtmanem Stanislavem Mišákem. Podle něj je strana připravená na práci v koalici i v opozici.

„Když jsem se podíval, jak jsou hlasy, tak si myslím, že celkem sourodá koalice by byla KDU-ČSL, ANO a STAN. Mají 26 hlasů. Co si budeme povídat, čtyřkoalice pak už zvyšuje napětí na počty radních a tak dále,“ poznamenal v úterý Mišák.

Čunek zatím o barvách možné koalice nechtěl blíž mluvit. „My jsme jednali se všemi možnými partnery a teď máme asi dva dny na to, abychom zhodnotili jejich nabídky, protože ve čtvrtek začne další kolo jednání. Pak bude teprve jasno,“ dodal Čunek.

Reklama

Výběr článků

Načítám