Hlavní obsah

ČSSD musí šetřit, rozloučí se s Kongresovým centrem

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

ČSSD musí umořovat dluhy, především více než stomiliónovou půjčku od banky Fio, a tak sáhla k úsporným opatřením. Jedním z nich je změna místa konání klíčových stranických zasedání, ústředních výkonných výborů (ÚVV). Sociální demokracie se rozhodla rozloučit s pražským Kongresovým centrem (KCP).

Foto: Profimedia.cz

Kongresové centrum Praha

Článek

Předseda soc. dem. Bohuslav Sobotka uvedl, že místopředseda strany Martin Starec a ústřední tajemník ČSSD Michal Kucián dostali za úkol nalézt levnější prostory pro pořádání ÚVV. „Mají za úkol, aby zmapovali v Praze prostory, které by mohly být z pohledu soc. dem. levnější,“ sdělil Sobotka na dotaz Práva.

Kucián, na kterého lídr ČSSD odkázal, prozradil, že už má v rukou sadu návrhů na nové prostory pro konání ÚVV. Nechtěl ale prozradit konkrétní místa. Uvedl, že z nich bude teprve vybírat předsednictvo soc. dem. na svém pátečním jednání. Podle zjištění Práva se v soc. dem. hovoří o tom, že by se zasedání ÚVV mohla například opět konat v pražském Kulturním domě Vltavská.

Nejbližší jednání ÚVV je přitom naplánováno na sobotu 18. června. Ústřední tajemník ČSSD Kucián ale Právu řekl, že v tomto termínu se ještě bude rokování konat na obvyklém místě, tedy v Kongresovém centru.

Šetřit budeme dál

ČSSD už spustila úsporná opatření loni, nyní sáhla k druhé vlně. Strana se totiž potýká s celkovým dluhem 360 miliónů korun. Sobotka v rozhovoru pro sobotní Právo uvedl, že větší část dluhu je vůči společnosti Cíl, kterou strana vlastní.

„Menší část dluhu, která ovšem přesahuje částku 100 miliónů korun, je vůči bance Fio, která poskytla soc. dem. úvěr před minulými volbami do Sněmovny. Prioritní pro nás je, abychom splatili co největší část z úvěru, který máme vůči Fio bance. Proto jsme ihned po sjezdu zahájili další sérii úsporných opatření z hlediska provozu strany,“ prohlásil Sobotka.

Reklama

Výběr článků

Načítám