Hlavní obsah

Cílem je dezinformovat katolickou veřejnost, řekl Duka k vyjádření papeže o homosexuálech

Praha

Kardinál Dominik Duka se vyjádřil k prohlášení papeže Františka, který podpořil zákony umožňující homosexuálům vstoupit do registrovaného partnerství. Podle jeho slov neexistuje církevní dokument, který by se týkal změny nauky v církvi. Kauza prý souvisí s americkými volbami.

Foto: Petr Horník, Právo

Kardinál Dominik Duka

Článek

„Neexistuje žádný církevní dokument, který by se týkal změny nauky katolické církve v této oblasti, a to ani ze strany papeže, ani ze strany římských institucí,“ uvedl primas český.

Jsou to děti boží. Papež podpořil registrovaná partnertví homosexuálů

Evropa

Dokumentární film, ve kterém to papež uvedl, nemůže být podle Duky vydáván za stanovisko církve. „Celou tuto kauzu je třeba vidět v kontextu blížících se prezidentských voleb v USA; jejím cílem je znejistit a dezinformovat katolickou veřejnost,“ konstatoval kardinál.

Katolické Polsko je z papežovy podpory registrovaného partnerství v šoku

Evropa

Papež podpořil zákony umožňují registrované partnerství v biografickém dokumentárním filmu Francesco rusko-amerického režiséra Jevgenije Afinejevského, který byl ve středu představen na filmovém festivalu v Římě.

„Homosexuálové mají právo žít v rodině. Jsou to děti boží a mají na rodinu právo... To, co je nutné udělat, je vytvořit zákon o registrovaných partnerstvích, aby tímto způsobem měli právní ochranu,” uvedl papež František.

Ve filmu papež také telefonuje homosexuálnímu páru, který adoptoval tři děti. Papež dvojici vyzývá, aby děti zapojila do života jejich farnosti i navzdory možnému odporu části věřících.

Reklama

Výběr článků

Načítám