Hlavní obsah

Chovanec bude krýt Sobotkovi záda jako první místopředseda ČSSD

Právo, Novinky, val, kab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ministr vnitra Milan Chovanec byl na sjezdu ČSSD zvolen statutárním místopředsedou ČSSD, jak si to přál předseda strany Bohuslav Sobotka. Zvolen byl přitom až ve druhém kole, v tom prvním mu scházely pouhé tři hlasy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Staronový předseda ČSSD Bohuslav Sobotka s nově zvoleným prvním místopředsedou Milanem Chovancem

Článek

Chovanec získal 433 hlasů z potřebných 359. Druhý Jeroným Tejc získal 253 hlasů, 16 volebních lístků bylo neplatných.

Do prvního kola se zapojil ještě ministr pro lidská práva a legislativu Jiři Dienstbier, ten však dostal jen 75 hlasů a do druhého kola nepostoupil. Chovanec získal v prvním kole 359 z nutných 362, Tejc získal 236 hlasů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Chovanec měl podporu šéfa strany Bohuslava Sobotky, který na sjezdu opakovaně prohlásil, že by si přál, aby mu současný ministr vnitra ve straně kryl záda. Samotný Sobotka, který neměl ve volbě předsedy strany protikandidáta, svůj post jednoznačně obhájil. [celá zpráva]

Delegáti v pátek zvolí ještě řadové místopředsedy strany. Kandidáty jsou Lubomír Zaorálek, Jan Hamáček, Michaela Marksová, Jeroným Tejc, Lenka Teska Arnoštová, Martin Starec, Jaroslav Foldyna a Jindřiška Maršová.

Reklama

Výběr článků

Načítám