Hlavní obsah

Chebská nemocnice v péči podle vyšetřování nepochybila

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

V nemocnici v Chebu nezanedbali péči o pacienty kvůli nedostatku lůžek intenzivní péče, jak mohlo vyplývat z veřejných prohlášení primáře chebského interního oddělení Stanislava Adamce. Vyplývá to z výsledku interního vyšetřování Karlovarské krajské nemocnice (KKN), pod kterou nemocnice v Chebu spadá.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Urgentní příjem nemocnice v Chebu

Článek

„Interním šetřením bylo zjištěno, že všem pacientům v nemocnici v Chebu byla poskytnuta zdravotní péče v souladu se současnými poznatky lékařské vědy a nedošlo k žádnému poškození zdraví ani úmrtí,“ konstatoval v pondělí bez dalších podrobností člen představenstva KKN Josef Mašek.

Podle mluvčího KKN Vladislava Podrackého se nemocnice již nebude k záležitosti více vyjadřovat.

Adamec na sociální síti popsal kritickou situaci v chebské nemocnici v době, kdy docházela lůžka intenzivní péče. „Bylo nutné selektovat pacienty, které na intenzivní péči dáme a které necháme na standardním oddělení prakticky umírat na těžký covidový zápal plic,“ napsal tehdy primář chebské interny. Vyšetřování ale takový případ nepotvrdilo.

V chebské nemocnici se bude vyšetřovat, zda lékaři museli volit, koho nechají zemřít

Domácí

Podle informací deníku Právo primář vycházel zřejmě ze zprostředkovaných informací svých podřízených, protože v té době měl volno a v nemocnici nebyl.

Situaci v chebské nemocnici se podařilo částečně stabilizovat. Necovidoví pacienti se vozí do nemocnice v Karlových Varech a část covidových pacientů převezli do jiných zařízení, a to i mimo kraj. Situace v nemocnicích v Karlovarském kraji zůstává na hraně možností kvůli stále vysokému počtu nových případů nákazy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám