Hlavní obsah

Chápu Zdeňkovu rezignaci, reagoval Hašek na Škromacha

Novinky, jov
Aktualizováno

První místopředseda ČSSD Michal Hašek chápe čtvrteční rezignaci Zdeňka Škromacha na post místopředsedy strany. Podle Haška jde o důsledek obrovské masáže. Místopředsedkyně ČSSD Alena Gajdůšková se domnívá, že Škromach může za špatnou povolební situaci její strany.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Článek

„Chápu po té obrovské masáži Zdeňkovu rezignaci, vážím si ho jako člověka i jeho zájmu o uklidnění situace v ČSSD,“ sdělil ve čtvrtek večer Hašek Novinkám.

Právě první místopředseda Hašek se postavil do čela odbojné skupiny proti lídrovi soc. dem. Bohuslavu Sobotkovi, kterého se pokusili svrhnout.

Sobotka to vítá

Šéf ČSSD Sobotka považuje Škromachovu rezignaci za adekvátní reakci na nespokojenost s jeho chováním.

„Rezignace Zdeňka Škromacha je adekvátní reakcí na velkou nespokojenost, kterou s jeho chováním po volbách projevili sympatizanti, členové a regionální organizace ČSSD. Věřím, že tato rezignace přispěje ke sjednocení strany a ke zklidnění vnitřní situace tak, abychom se mohli co nejdříve vrátit k vyjednávání o nové vládě,“ uvedl Sobotka pro Novinky.

Gajdůšková: Škromach nese odpovědnost

Gajdůšková, která patří do Sobotkova tábora, soudí, že se Škromach oprávněně cítí odpovědný za špatnou situaci ČSSD po volbách.

„Nyní už soc. dem. měla sestavovat vládní prohlášení řešící problémy, ve kterých ČR je. Díky němu a dalším aktérům lánské schůzky ČSSD doposud stojí mimo dění, jako by se do parlamentu ani nedostala. A to je plná odpovědnost Škromacha, Haška a Tejce a nikoho dalšího,“ uvedla Gajdůšková.

Hašek společně s šéfem poslanců soc. dem. Jeronýmem Tejcem pořádají v pátek ráno ve Sněmovně společnou tiskovou konferenci. Je možné, že budou postupovat stejně jako Škromach, rezignují na své funkce a ponechají si jen poslanecké mandáty.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám