Hlavní obsah

ČEZ mlčí ke sledování svého manažera firmou ABL

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČEZ nehodlá do budoucna informovat o případu údajného sledování jejich šéfa bezpečnosti Daniela Rouse bezpečnostní agenturou ABL. Pod dohledem soukromých detektivů měl být Rous v době, kdy se rozhodovalo o udělení zakázky za 632 miliónů korun na bezpečnostní služby. Generálním ředitelem ABL byl tehdy mecenáš VV Vít Bárta. ČEZ chtěl sice slyšet od ABL vysvětlení, ale s ohledem na Rousovo přání už o případu nebude informovat.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr dopravy v demisi Vít Bárta (VV)

Článek

„Již se k celé záležitosti nebudeme vyjadřovat. Respektujeme tak přání našeho zaměstnance, o jehož osobní data se jedná,“ sdělila Novinkám mluvčí ČEZ Eva Nováková. ABL totiž v rámci údajného sledování měla získat i výpisy z Rousových osobních hovorů.

Informovala o tom minulý týden MF Dnes. Rous listu sdělil, že o sledování měl tušení, když se však na to Bárty přímo zeptal, šéf ABL to popřel.

Zakázku na hlídání objektů polostátního gigantu ČEZ na příští čtyři roky získala v roce 2010 na přelomu července a srpna nadnárodní společnost Securitas ČR, která ale uzavřela s ABL smlouvu o spolupráci. Smlouvy se subdodavateli ovšem schvaluje ČEZ. Bártova agentura coby subdodavatel půjčuje v rámci smlouvy Securitas své lidi.

Reklama

Související články

ABL měla sledovat manažera ČEZ

Manažer elektrárenské společnosti ČEZ, který má na starosti bezpečnost všech objektů této polostátní organizace, měl být na přelomu roku 2009 a 2010 pod...

Výběr článků

Načítám