Hlavní obsah

Cesta ke stíhání poslance Stupčuka se otevírá, výbor doporučil jeho vydání

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie bude moci s největší pravděpodobností trestně stíhat poslance Štěpána Stupčuka (ČSSD) kvůli dopravní nehodě z letošního února. Mandátový a imunitní výbor ve čtvrtek ráno doporučil Sněmovně jeho vydání. Stupčuk o zbavení imunity sám požádal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanec ČSSD Štěpán Stupčuk

Článek

„Mandátový a imunitní výbor doporučí Poslanecké sněmovně vydat k trestnímu stíhání pana poslance Stupčuka. Důvodem bylo, že on sám o to požádal. Řekl, že nechce, aby se na jeho případ imunita vztahovala,“ řekla po jednání předsedkyně výboru Miroslava Němcová (ODS).

Debata výboru byla podle poslance Martina Plíška (TOP 09) velmi stručná. „Pan poslanec sám požádal o vydání a mandátový a imunitní výbor to jednomyslně akceptoval,“ uvedl Plíšek.

„Z informací vyplývalo, že tam není žádné podezření, že by kauza byla politicky motivovaná. Jaký je rozsah jeho pochybení, to už je věc šetření, to nebyl náš úkol,“ komentoval místopředseda výboru Jiří Dolejš (KSČM).

Sněmovna rozhodne na konci května

Stupčuk po jednání zopakoval, že chce, aby věc byla co nejdříve vyřešena. „Je to věc, která mě netěší, ale člověk se tomu musí postavit čelem,“ dodal.

Sněmovna by měla o vydání poslance definitivně rozhodnout na příští schůzi. Ta začne 24. května.

Policie chce Stupčuka trestně stíhat kvůli dopravní nehodě ze 7. února na dálnici D7 u středočeské obce Tuchoměřice, informovalo úterní Právo.

Související témata:

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

Ministerská lavice zela ve čtvrtek ráno prázdnotou.

Foto: TOP 09

Martin Plíšek (TOP 09)

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanec KSČM Jiří Dolejš

Foto: Petr Horník, Právo

Miroslava Němcová

Poslanec byl u havarovaného automobilu sám, popíral, že řídil, a odmítl dechovou zkoušku. Řada svědků přitom tvrdila, že opilý byl.

Reklama

Výběr článků

Načítám