Hlavní obsah

Českem projíždí konvoj francouzské armády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba dvacet vozidel francouzské armády v pondělí večer překročilo hranice České republiky u Rozvadova. Policie vozy zkontrolovala. Dále pokračují po dálnici D5 do Ostrova u Stříbra na technickou přestávku a poté přes Pražský okruh na dálnici D11 a silnici I/38 až do Rančířova na Jihlavsku. Informovala o tom mluvčí policie Kateřina Mlýnková.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský vojenský konvoj ve východní Francii

Článek

Po Pražském okruhu by měl konvoj, který pojede vcelku, projíždět před půlnocí. Kvůli tomu bude zhruba na hodinu obousměrně přerušen provoz na Radotínském mostě, informovala vojenská policie.

V úterý by měl francouzský konvoj vyjet směrem na hraniční přechod Břeclav. Pojede po dálnicích D1 a D2. S hodinovou uzavírkou ve směru jízdy konvoje je třeba počítat i v úterý kolem 22:00 na 11. kilometru dálnice D2.

Vojenské konvoje spojeneckých zemí projíždějí Českou republikou několikrát ročně, obvykle při cestě na zahraniční cvičení armád NATO. Letos v dubnu projížděl přes Česko konvoj nizozemské armády. I tehdy se vojáci přesouvali z Německa směrem na Břeclav. Velký vojenský konvoj americké techniky projížděl Českem v polovině února. Ze cvičení Saber Strike 2022 na Slovensku se vracel koncem března.

Francie vycvičí na své půdě až 2000 ukrajinských vojáků

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám