Hlavní obsah

Česká televize začíná učit děti základních škol

Právo, Jana Perglová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize chce ulehčit starosti s učením dětem, které jsou nyní povinně doma, i jejich rodičům a spouští od pondělí 16. března projekt nazvaný UčíTelka. Každý den čeká na programu ČT 2 na žáky prvního stupně základních škol vyučování prostřednictvím televizní obrazovky.

Foto: ceskatalelevize.cz

Web Učítelka

Článek

V úterý a ve čtvrtek pak pomůže v pořadu Škola doma s přípravou na přijímací zkoušky. Plánuje také spuštění specializovaného edukativního webu s více než třemi tisíci vzdělávacími videy z pořadů ČT.

Projekt UčíTelka aneb Když děti učí telka vzniká s odbornou garancí ministerstva školství. ČT jej bude vysílat prozatím jeden měsíc. Průvodkyněmi se stanou moderátorky Petra Křížková a Kateřina Bílková.

Jak se učit s dětmi doma, když jsou školy dlouho zavřené

Koronavirus

„Každý všední den od devíti startuje vyučování. Jednotlivý učební blok bude trvat třicet minut a bude určen vždy pro jeden ročník prvního stupně s krátkou přestávkou v podobě vzdělávacích pořadů z produkce Déčka,“ vysvětlil vedoucí projektu Luboš Rosí.

Nemocnice omezují zbytnou péči

Koronavirus

„Vysílání bude pravidelné, abychom i rodičům umožnili přizpůsobit podle něj denní program. Výukovou hodinu v kulisách školní třídy povede vždy jeden učitel, vyučování se zúčastní také tři děti,“ dodal.

Na vzdělávací pásmo navážou od 12 do 15 hodin další vzdělávací pořady určené pro starší děti. Česká televize myslela i na starší žáky, kteří se doma připravují na přijímací zkoušky. Vždy v úterý a ve čtvrtek od 14 hodin, po skončení pořadu Sama doma, pomůže na programu ČT 1 studentům, na něž čekají přijímací zkoušky na střední školy a víceletá gymnázia.

Na ošetřovné dětí má dosáhnout víc lidí

Koronavirus

Pořad Škola doma bude trvat 45 minut. V úterý se bude procvičovat čeština a ve čtvrtek matematika. Na postech moderátorek se začnou střídat Lenny Trčková v úterý a Alena Zárybnická ve čtvrtek.

Program televizní školy najdete každý den v našem deníku v přehledu televizního programu stanice ČT 2 a ČT 1. Například v pondělí se učí na ČT 2 přírodopis, fyzika, zeměpis a dějepis.

Podnikavý školák svůj byznys s dezinfekcí musel ukončit

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám