Hlavní obsah

Česká diplomacie varuje před cestami do Turecka

Praha
Aktualizováno

České ministerstvo zahraničí varuje před cestami do Turecka a vyzývá české občany, kteří se již v této zemi nacházejí, aby neopouštěli své domovy či ubytovací zařízení a aby projevovali zvýšenou opatrnost. Černínský palác tak v noci na sobotu reagoval na zprávy o pokusu o vojenský převrat v Turecku.

Foto: Stringer, Reuters

Turečtí armádní pučisté blokovali oba mosty přes Bosporskou úžinu v Istanbulu.

Článek

"Vzhledem k nejasnému vývoji situace MZV ČR důrazně doporučuje občanům ČR pobývajícím na území celého Turecka nevycházet do ulic ze svých domovů nebo ubytovacích zařízení. Dbejte zvýšené opatrnosti ve všech městech Turecka, vyhýbejte se všech shromáždění a sledujte další vývoj v dostupných médiích," uvádí se v prohlášení, které ministerstvo zveřejnilo na svém webu.

"S ohledem na nepřehlednost situace dále MZV doporučuje v nejbližších hodinách do Turecka vůbec necestovat a vyčkat dalšího vývoje," doporučuje rovněž Černínský palác.

Pro případ nouze nabízí telefonní kontakt s tureckou předvolbou (0090 532 375 13 87) a pro komunikaci s konzulárním úřadem mobilní spojení na konzulku (0090 532 244 45 26).

Reklama

Výběr článků

Načítám