Hlavní obsah

Černochová: Ruský útok na Polsko nesmí zůstat bez odezvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) po zásahu dvou ruských raket na polský Przewodów nedaleko ukrajinských hranic uvedla v úterý večer na Twitteru, že tento útok nesmí zůstat bez odezvy.

Foto: Jan Handrejch, Novinky

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS)

Článek

„Plně stojíme na straně našeho polského spojence i Ukrajiny, dnes opět bombardované teroristou Putinem,“ uvedla Černochová.

„Nyní vyhodnocujeme prokázaný dopad ruských raket na polské území. Ať by šlo o omyl, nebo provokaci, je to další eskalace konfliktu ze strany Ruska a nesmí zůstat bez odezvy,“ dodala ministryně.

Polsko zasáhly v úterý odpoledne dvě rakety vypálené z Ruska na Ukrajinu. V zemědělském závodě v příhraničním městě Przewodów došlo k explozi a dva lidé zemřeli. Skutečnost, že rakety dopadly na území Polska, potvrdil na Twitteru lotyšský ministr obrany Artis Pabriks.

Polský premiér Mateusz Morawiecki proto v úterý narychlo svolal jednání národní bezpečnostní rady a krizové jednání vlády.

KOMENTÁŘ: Dopad raket na území Polska nelze ignorovat. Na hrubý pytel patří hrubá záplata – Alex Švamberk

Komentáře

Reklama

Výběr článků

Načítám