Hlavní obsah

Centrem Budějovic se prohnaly desítky Harley-Davidsonů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Účastníci evropského srazu příznivců motocyklů Harley-Davidson, který se koná na letišti v Plané u Českých Budějovic, se dnes odpoledne představili se svými stroji obyvatelům jihočeské metropole. V centru města burácely silné motocykly, jichž se podle pořadatelů na jih Čech sjelo z různých zemí až 15 tisíc.

Foto: Michaela Wičarová Štroblová

Výstavní tramvaj

Článek

Nejpočetnější skupina harleyářů dorazila z Německa. Komponovaný program v centru nabídl vedle vystoupení kapel i svatbu harleyářů. O motocykly měli obyvatelé Českých Budějovic velký zájem zřejmě i proto, že vstup do areálu letiště, kde se sraz koná, přijde zhruba na 1600 korun.

Na letišti je nepřetržitý hudební program, připraveny jsou soutěže, tradiční prodejní trh, tetovací salon a další atrakce. "Ošetřili jsme zatím sice více než 80 lidí, ale vše probíhá bez větších problémů. Nejvážnějším zraněním byla tříštivá zlomenina dolní končetiny, kterou utrpěl jeden ze zahraničních účastníků srazu," uvedl Lumír Mraček z českobudějovické záchranné služby.

Motorkáři, kteří si připomínají sté výročí zahájení výroby značky Harley-Davidson, nezvýšili provoz jenom v Českých Budějovicích, ale v celém regionu, protože z města vyrážejí na výlety po okolí. Řada jich směřuje především na jih do Českého Krumlova a dál na Lipno. S jižními Čechami se začnou loučit v neděli večer a v pondělí už přijde na řadu úklid letiště.

Při srazu motorkářů chtěla z Černé věže skočit žena

Nablýskané stroje Harley-Davidson diváky na náměstí Přemysla Otakara II. zaujaly natolik, že si prakticky nikdo nevšiml incidentu, který se odehrál v rohu náměstí, kde stojí slavná Černá věž. Z ní se totiž dnes chystala skočit mladá žena. Českobudějovičtí strážníci však včas zasáhli a podařilo se jim ženě sebevraždu rozmluvit. 

K Černé věži přijely sanitky a několik policejních vozů. Strážníky hned v pondělí přijme primátor Miroslav Tetter, řekla ČTK jeho mluvčí Jitka Welzlová. Minulou neděli skočil z ochozu ve výšce 45 metrů pětadvacetiletý sebevrah a mladá žena se s ním podle Welzlové údajně znala.

Za poslední rok spáchali sebevraždu skokem z dominanty Českých Budějovic dva lidé. Ve městě proto nyní sílí hlasy, které požadují instalaci bezpečnostních opatření na ochozu.

Reklama

Výběr článků

Načítám