Hlavní obsah

C.T.E. údajně v pátek ještě vybírala zálohy

Novinky, Ivan Langr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JABLONEC NAD NISOU

Jablonecká cestovní agentura Czech Tour Europe neotevřela svou kancelář ani v sobotu dopoledne, personál cestovky přitom nevyvěsil do výlohy ani žádnou informaci, co se s firmou stalo. Veškeré letáky, které ještě v pátek nabízely mimořádně výhodné zájezdy, však z výloh zmizely. I přes sklo výkladu bylo slyšet, jak v kanceláři marně vyzvánějí telefony.

Foto: Techmania Science Center, Štěpán Soutner

Techmania Science Center představuje ve svých expozicích zbrusu nový přírůstek: návrh originálního vlaku RandeVuu.

Článek

Jeden z klientů, který v sobotu ráno také před cestovkou postával, přitom Právu řekl, že CTE vybírala ještě v pátek zálohy na zájezdy. "Co vím, tak měli v pátek ještě údajně prodávat zájezdy a to už museli přece vědět, že něco není v pořádku. Ještě odpoledne ve tři hodiny měli na výloze letáky s nabídkou last minute, teď tu není ani jediný. My jsme sem přijeli v pátek asi ve tři čtvrti na osm večer a ještě byli vevnitř a telefonovali. Jak nás uviděli, telefon vyvěsili a zmizeli zadním vchodem," líčil Právu muž ve středních letech z Jablonce, který měl s manželkou a dítětem odletět za měsíc na Korfu.

"Zájezd jsem zaplatil v pondělí, přišel nás na 48 tisíc korun a to už je slušná suma. Celý rok jezdím rezavou škodovkou, abych mohl na dovolenou, teď nepojedu nikam, protože peníze od pojišťovny asi dostaneme až za dlouho. Loni jsme přitom s CTE byli na Rhodosu a všechno bylo v pohodě," dodal muž.

Šéf cestovky zřejmě odjel

Další z klientů, který bydlí v sousedním Liberci, měl a manželkou na Korfu odletět už příští čtvrtek. "Za 12 dní jsme zaplatili 25 tisíc. Dostali jsme dokonce už voucher na ubytování a poukaz na letenku, kterou jsme si měli vyzvednout na letišti. Říkal jsem si, půjdu se v sobotu do cestovky podívat, třeba se dozvím nějaké informace. A vidím, že se nedozvím nic," konstatoval smutně muž.

O nic víc se klienti nedozvěděli ani v bydlišti výkonného ředitele CTE Leoše Zedníčka v jablonecké ulici Boženy Němcové. Od pátečního večera je v bytě ticho a tma. "Nejsou doma, už v pátek zřejmě někam odjeli," líčila Právu jedna ze sousedek.

Reklama

Související témata:

Související články

Cestovní agentura C.T.E. skončila

Letošní turistická sezóna nezačala pro klienty jablonecké agentura Czech Tour Europe (C.T.E). dobře. Kvůli platební neschopnosti ukončila cestovní agentura,...

Výběr článků

Načítám