Hlavní obsah

Bude hezky. Objeví se maximálně přeháňky

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slunečné počasí s letními teplotami a jen ojedinělými srážkami vydrží nejen o nadcházejícím víkendu, ale minimálně i v první polovině příštího týdne. Výraznější výkyv nebude představovat ani přechod slabé studené fronty, která bude počasí v ČR ovlivňovat během noci z pátku na sobotu, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: ČTK/AP

Článek

V pátek bude nejčastěji jasno či polojasno, pouze přechodně se může objevit zvětšená oblačnost a ojedinělé srážky. Odpolední maxima by se měla dostat na 25 až 29 stupňů, ranní minima klesnou na 16 až 12 stupňů.

V sobotu by mělo převažovat polojasno či oblačno, znovu s ojedinělými přeháňkami. „Srážkové úhrny v horských oblastech by měly být do pěti milimetrů, na zbytku území ještě nižší,” dodala Honsová. Odpolední maxima klesnou na 22 až 26 stupňů a chladnější bude v důsledku přechodu studené fronty i ráno s teplotami mezi 13 a devíti stupni.

V neděli se vrátí jasná obloha. Odpolední maxima i ranní minima zůstanou na sobotních hodnotách.

Slunečné počasí by ostatně mělo pokračovat i v první polovině dalšího týdne. Odpolední teploty do 27 stupňů budou jen ojediněle doprovázet srážky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám