Hlavní obsah

Brno schválilo změny pro Amazon, až když investor ztratil zájem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Brněnští zastupitelé v úterý schválili změnu územního plánu, která by umožnila postavit na Černovické terase sklad společnosti Amazon. Již v dubnu město po několika odmítnutích souhlasilo s prodejem pozemků developerovi CTP Invest. Ještě před tím však firma avizovala, že již se stavbou skladu v Brně nepočítá a hledá místo pro investici jinde.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Distribuční centrum Amazonu v německém Grabenu

Článek

Pro změnu územního plánu v úterý hlasovalo 29 z 55 zastupitelů.

Amazon v Brně uvažoval o investici za 2,7 miliardy korun a 1500 pracovních míst převážně pro nekvalifikované zaměstnance.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Primátor Roman Onderka (ČSSD) ještě před hlasováním vyjádřil naději, že Amazon přijde, pokud bude mít vytvořené podmínky. Firma by v Brně vytvořila 1500 stálých pracovních míst.

Podobný sklad bude firma stavět Dobrovízi u Prahy.

Kritici úterního rozhodnutí namítají, že Brno udělalo chybu, protože do průmyslové zóny změnou územního teoreticky pustí jakékoli sklady či chemický průmysl. Varují rovněž před výrazným nárůstem dopravy v přilehlých městských částech Slatina, Tuřany a Černovice, kde už je nyní dopravní zatížení veliké.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám