Hlavní obsah

Bobřík shovívavosti

Novinky, Pavel Verner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V první červnový den vyměřil soud ve švédské Uppsale doživotní trest českému studentovi za vraždu české studentky. Z pohledu českého zákonodárství věc nevídaná, vždyť za takovou "prkotinu" jako je vražda pro neopětovanou lásku by český soudce napařil tak kolem dvanácti let, víc ani ň. Stalo se v humanitou prodchnutém Švédsku, nikoli v Rumunsku či Dagestánu.

Foto: Miloš Volek

jako vždy nejmladší kategorii provázeli na trati rodiče či prarodiče

Článek

Ten rozsudek byl jemným upozorněním naší legislativě a justici, že to na jejich dvorečku není tak zcela v pořádku.

Jenže švédské příklady netáhnou. Včera okresní soud v Karviné soudil Zdeňka Bulawu, který opilý zaměnil silnici za autodrom a ze života smetl tři dopravní policisty. Přitom seznam jeho předchozích přestupků dal by se pomalu vydat knižně. Soud soudil, soudil až odsoudil - ke třem letům vězení! Co život policajta, to rok. To už se ani nedá věřit, že soudci, ta privilegovaná kasta, kdykoli jde o platy, hromadně propadli epidemii laskavosti. To už téměř vypadá na válku mezi policisty a soudci.

My chytneme drogového mafiána, vy ho propustíte z vazby, aby mohl zmizet za hranice. My dopadneme nebezpečného vraha, vy mu dáte směšný trest, aby mohl za pár let vraždit znovu. My vám předáme šílence, který autem zabil tři policisty, vy nám předvedete, jakou cenu mají pro vás policajtské životy.

Včera srazil opilý lékař-řidič matku s dítětem přímo na území nemocnice. Bude zajímavé sledovat, jestli obsah alkoholu v krvi bude jako už tolikrát působit jako polehčující okolnost. Zda v tomto případu nějaký soudce opět uloví svého bobříka shovívavosti.

PRÁVO 8. června

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám