Hlavní obsah

Blesková průtrž zcela ochromila Zlín

Právo, Aleš Fuksa
Zlín

Zaplavené sklepy, silnice, v supermarketech desítky centimetrů vody, kolaps dopravy, desítky výjezdů hasičů. Tak vypadal pondělní podvečer ve Zlíně a okolních vesnicích. Východní Moravou se přehnala více než půlhodinová dešťová smršť. Déšť byl chvílemi tak silný, že i při jízdě krokem nestačily stěrače.

BEZ KOMENTÁŘE: Blesková průtrž zcela ochromila ZlínVideo: Právo

 
Článek

„Máme prázdnou základnu. Všichni jsou na výjezdech. Nemáme kam dál posílat lidi,“ ozývalo se ve vysílačkách hasičů. Voda totálně ochromila Zlín. Její proudy se nevalily jen silnicemi, ale i uvnitř obchodních domů. Na sídlišti Jižní Svahy voda zaplavila supermarket do třiceticentimetrové výše.

Další proudy se valily na nedávno otevřený Obchodní dům Zlín. „Snažíme se zachraňovat knihy. Je jich škoda. Šli jsme jen kolem, ale když jsme viděly tu spoušť, hned jsme je začaly vynášet do pasáže,“ uvedla šestnáctiletá Andrea za trojici dívek. Pomáhali i další lidé. Vedení obchodního domu přitom nechalo téměř hodinu od začátku spouště objekt otevřený, byť voda stékala i stropními podhledy přímo ze světel a hrozilo zřícení vodou nasáklých sádrokartonů.

Voda na Zlínsku vyplavovala víka kanálů, zatopila i podjezd pod železnicí. „Snažil jsem se projet, ale už jsme tam zůstali stát,“ řekl policistům bezradný řidič zatopeného vozu ve Zlíně. „Hlavně, že se vám ani dceři nic nestalo,“ reagoval policista.

Jak velké škody napáchala blesková průtrž mračen, bude známo za pár dnů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám