Hlavní obsah

Blažek potkal v restauraci Nejedlého, prý náhodné setkání se protáhlo na pět hodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) ve středu strávil pět hodin v pražské restauraci s poradcem bývalého prezidenta Miloše Zemana Martinem Nejedlým. O setkání informoval server Seznam Zprávy, jehož reportéři s Blažkem u restaurace mluvili.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS)

Článek

Ministr ještě před publikováním zprávy ve čtvrtek dopoledne na sociální síti popsal setkání jako náhodné. Uvedl, že nešlo o žádnou konspiraci, ale v podniku se schovával kvůli vydatné bouřce, která hlavní město zasáhla.

Blažek uvedl, že se bez předchozí domluvy nacházel ve stejné restauraci jako Nejedlý s rodinou a známými, které ministr neznal. Restaurace je podle něj poblíž jeho pražského bydliště. „Vzhledem k nevídané bouřce, v jejímž průběhu nebylo možné restauraci opustit, jsem si přisedl k jejich stolu,“ uvedl ve čtvrtek dopoledne na síti X s tím, že večer ho konfrontovali redaktoři webu Seznam Zprávy.

„Bylo to tak, jak popisuji. Sděluji to proto, že chci předejít jakýmkoliv konspirativním smyšlenkám. Žádná konspirace se na veřejném místě za přítomnosti desítek ostatních hostů restaurace skutečně nekonala,“ doplnil Blažek.

Server o zhruba 40 minut později zveřejnil text, ve kterém uvedl, že Blažek a Nejedlý strávili v restauraci společně pět hodin. „Opravdu tady neřešíme vůbec nic, co by bylo jakkoliv zajímavé veřejně,“ cituje vyjádření Blažka, kterého reportéři zastihli asi ve 21:30. Ministr v té chvíli nechtěl upřesnit, o čem s Nejedlým hovořil. „O všem možném. Pořád je co si vykládat,“ konstatoval.

Nejedlý webu před restaurací řekl, že do své oblíbené restaurace pozval pár přátel. „A pan Blažek šel domů a začaly padat kroupy. A najednou koukne do této hospody a tam sedí Nejedlý. A toho viděl před 40 lety na volejbale. A on říká, já mám od těch krup pomlácenou hlavu, přišel tam,“ uvedl.

Foto: Novinky

Martin Nejedlý na archivním snímku

Nejedlý odmítl, že by od Blažka chtěl informace související s jeho ministerskou funkcí. „Připadá vám, že bych já dneska po 40 letech, co znám Pavla a chodili jsme spolu hrávat volejbal, teď něco chtěl řešit? Že bych byl takový idiot, že bych to dělal takto?“ uvedl.

Seznam Zprávy upozornily, že Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) a Bezpečnostní informační služba (BIS) pod dozorem Vrchního státního zastupitelství v Praze dál prověřují, jak Zemanovo okolí hospodařilo s rozpočtem prezidentské kanceláře, ale i možné úniky utajovaných informací směrem k Nejedlému. Připomněly také Nejedlého vazby na Rusko.

Piráti odhlasovali, že nevěří ministru spravedlnosti Blažkovi. Bartoš chce jednat s premiérem

Domácí

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám