Hlavní obsah

Blatný hrozí omezením pohybu mezi kraji

Vláda by se v pondělí mohla zabývat návrhem na omezení pohybu mezi jednotlivými kraji. Řekl to ministr zdravotnictví Jan Blatný. Podle něj záleží na tom, jak bude situace vypadat o víkendu na horách a jak budou lidé dodržovat opatření.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zdravotnictví Jan Blatný

Článek

„Ve hře může být i omezení pohybu mezi kraji zejména s ohledem na to, že existují velké rozdíly mezi jednotlivými kraji,” uvedl Blatný.

Například v Karlovarském, Plzeňském, Pardubickém a Královéhradeckém je situace vážnější než v jiných regionech.

Premiér: Vyjednávat o prodloužení nouzového stavu je úkolem Blatného

Domácí

Podle Blatného je potřeba udělat vše proto, aby lidé neroznesli nákazu všude. „Musíme prověřit indicie, že v některých krajích může být větší možnost výskytu britské mutace,” řekl Blatný.

Podle něj jsou to kraje sousedící s Německem. „Asi třetina vzorků s pozitivní mutací jsou pendleři mezi Českou republikou a Německem, takže jsou to příhraniční kraje,” dodal Blatný.

Server deníku Blesk v pátek uvedl, že nákaza se šíří například ve věznici v Horním Slavkově na Karlovarsku. Nakaženo je tam 300 vězňů.

Zůstaňte doma, vyzval Čechy Blatný

Domácí

Ministr současně řekl, že vláda nechce opatření zpřísňovat, pokud to nebude nutné. „Věřím, že je v našich silách dosáhnout naplnění stávajících opatření. Nejsem ten, kdo by chtěl za každou cenu tlačit na lidi. Uvědomuju si, že situace trvá dlouho a omezuje nás,” řekl Blatný.

Anketa

Měl by se podle vás omezit pohyb mezi kraji
Ano
29,7 %
Ne
70,3 %
Celkem hlasovalo 14814 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám