Hlavní obsah

Bartoš: S muslimskou Evropou už problém mám. Názor mi změnilo Německo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lídr koalice Pirátů a hnutí STAN Ivan Bartoš v rozhovoru pro rádio Impuls řekl, že má problém s muslimskou Evropou. Názor mu prý změnila situace v Německu a Francii. Podle něj vznikají v těchto zemích no-go zóny a Evropa před nimi nesmí zavírat oči.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda Pirátů Ivan Bartoš poskytl 15. září 2021 deníku Právo rozhovor.

Článek

„S muslimskou Evropou dnes problém mám. Na Francii a Německu se ukázalo, že když je lidí mnoho, tak je problém pak zvládnout integraci. Vznikají no-go zóny. Nemůžeme před tím zavírat oči,“ řekl v rozhovoru Bartoš.

Babiš se odmítl omluvit Pirátům, kteří jej k tomu vyzvali v předžalobní výzvě

Domácí

V roce 2009 přitom Bartoš mluvil o tom, že by neměl problém s muslimskou Evropou. „Přál bych si, aby byl svět skutečně bez hranic, podobně, jak snad ještě chvíli bude internet. Migrace je přirozená věc,“ psal na pirátské fórum.

„To byla doba, kdy nebyla problémem migrační vlna a kdy jsme neměli problematickou Francii a problematické Německo,“ říká nyní.

Babiš: Piráti nastěhují migranty 

V roce 2015, kdy eskalovala migrační krize, vydali již navíc Piráti podle Bartoše komplexní návrh řešení. „To bylo od pomoci v zahraničí po přísné azylové řízení na úrovni celé Evropy,“ vysvětluje.

Babiš se má omluvit senátoru Wagenknechtovi za slova o udavačích a psychopatech, rozhodl soud

Domácí

Do Pirátů se před volbami kvůli migraci pouští často premiér Andrej Babiš (ANO). „Piráti chtějí nejdřív mapovat byty, zdanit přebytečné metry a pak vám tam někoho nastěhovat. Nejlíp nějakého migranta,“ napsal například dříve na Twitteru. Piráti podali následně za výrok na premiéra žalobu, podle nich šíří lži.

Proti vstupu do EU

Na fóru také v roce 2009 Bartoš přiznal, že v referendu o vstupu České republiky do Evropské unie hlasoval proti. „Jsem proti schválení Lisabonské smlouvy,“ napsal Bartoš.

Kromě toho také uvedl, že Kosovo je Srbsko. Odsoudil i misi NATO v Jugoslávii. „V momentě, kdy i Havel, prezident humanista, schvaloval bombardování Jugoslávie, jsem zcela pozbyl iluze, že byla někdy láska a pravda...,“ uvedl.

Volební spoty. Babiš nás bude bránit, Bartoš se zbaví pijavic

Parlamentní volby

Reklama

Výběr článků

Načítám