Hlavní obsah

Babiš: Zeman vyzval naše ministry, aby neodcházeli z vlády

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministři z ANO by neměli podávat demisi kvůli změnám v policii, prohlásil podle ministra financí a lídra hnutí Andreje Babiše prezident Miloš Zeman. Šéf státní kasy to řekl v pondělí po večerní schůzce u prezidenta na zámku v Lánech. S hlavou státu se také Babiš shodl, že by měla být obnovena funkce finanční policie.

Foto: Milan Malíček, Právo

Andrej Babiš v Lánech

Článek

„Pan prezident mě vyzval, aby naši ministři nepodávali demisi, abychom ve vládě zůstali,“ prohlásil Babiš. Zemana prý informoval o negativním postoji hnutí k reformě policie. Přípravy na reorganizaci proběhly podle Babiše v utajení. Kvůli chystaným změnám se dostala vládní koalice do krize.

„Požádal jsem ho (Zemana), aby nás podpořil, aby byl projekt konzultován v rámci odborné veřejnosti, v rámci koalice, v rámci parlamentu a byl odložen na příští rok. Pan prezident mi neřekl názor, počká na schůzku s nejvyšším státním zástupcem (Pavlem) Zemanem,“ uvedl Babiš.

Zeman by se měl sejít se Šlachtou

Dodal, že hlavě státu doporučil, aby přijala a vyslechla odcházejícího šéfa protimafiánského útvaru Roberta Šlachtu. Zeman se prý schůzce nebrání, pokud o ni Šlachta požádá. Prezident naopak navrhl jednání, kterého by se účastnil on, Babiš a ministr vnitra Milan Chovanec. Politici by si na něm měli vše vyříkat v klidnější atmosféře.

Ještě před Babišem přijal Zeman v Lánech právě Chovance spolu s policejním prezidentem Tomášem Tuhým. Šéf vnitra po jednání řekl, že má pocit, že reorganizace policie není Zemanovi proti mysli. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám