Hlavní obsah

Babiš si podepsal výpověď v Agrofertu

Aktualizováno

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš, který by se ve vládě Bohuslava Sobotky měl stát ministrem financí, končí ve vedení společnosti Agrofert, kterou založil. Babiš to v pondělí oznámil na sociálních sítích a svém blogu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Článek

„Dnes, v pondělí 20. ledna jsem si sám podepsal výpověď, což byl zvláštní pocit,” okomentoval budoucí ministr svůj krok na sociálních sítích.

Na svém blogu odchod z čela firmy popsal podrobněji.  „V pondělí 20. ledna jsem si sám podepsal výpověď, což byl zvláštní pocit. Mé jméno musí zmizet ze všemožných rejstříků, zbavuji se podpisových práv, členství v představenstvech a dozorčích radách,” uvedl.

Spojení s firmou však zcela nepřeruší a hodlá zůstat ve správní radě charitativní Nadace Agrofert. „Což mi snad už nikdo jako střet zájmů vyčítat nebude,” dodal.

Mluvčí společnosti Karel Hanzelka informoval, že nového předsedu si bude představenstvo Agrofertu volit ve čtvrtek 23. ledna. Nejpravděpodobnějším Babišovým nástupcem je podle něj šéf valašskomeziříčské chemičky DEZA Zbyněk Průša.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám