Hlavní obsah

Babiš se zlobí kvůli svému vyjádření o lopatě. Ale neoprávněně

Právo, kab

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) se zřejmě zalekl vlastního vyjádření pro deník Právo, ve kterém uvádí, že pokud premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) nepřestane útočit na lídra kandidátky ANO Pavla Teličku, „dá mu lopatou“. V tiskové zprávě tvrdí, že nic takového neřekl a že novinářka Práva vyjádření zkreslila. Poslechněte si zvukový záznam hovoru, ve kterém Babiš o mlácení lopatou hovoří.

Záznam rozhovoru s ministrem Andrejem Babišem Video: Novinky

 
Článek

Celou přestřelku odstartovaly články deníku Právo o tom, že kandidát hnutí ANO Pavel Telička bral po léta od NWR uhlobarona Zdeňka Bakaly miliónové částky za poradenskou činnost společnosti BXL Consulting a jako plat nevýkonného člena představenstva NWR. [celá zpráva]

„V každém případě to ukazuje, že se pan Telička neztratí a pokaždé se dokáže včas přisát na nějakého miliardáře,“ okomentoval to pro Právo premiér. [celá zpráva]

A za svá slova sklidil od Babiše bouři. „Já kdybych měl na triku privatizaci OKD, tak někam zalezu a mlčím. Já se chovám slušně, protože mě potom novináři vždycky obviňují, že já vyvolávám nějaké konflikty. Já nevyvolávám žádné. Kolář z Týdne říká, že vždycky někomu dám lopatou. Já mu dám lopatou, pokud nepřestane,“ řekl doslova Babiš Právu.

Nevraživost k Sobotkovi necítím, tvrdí Babiš

Babiš teď svá slova prostřednictvím svého mluvčího Marka Zemana odmítá.

„Jedná se o zkreslení a nepochopení ze strany novinářky, která uvedenou formulaci uvedla,“ píše v tiskové zprávě. „Pan ministr Babiš nemá s premiérem Sobotkou žádné konflikty, ani žádné nevyvolává, pouze reaguje,“ dodal.

„Výroky pana premiéra na adresu lídra ANO jsou pro mě nepochopitelné, neboť já lídra kandidátky ČSSD absolutně nehodnotím,“ uvedl Babiš. „Domnívám se, že označování svého vicepremiéra za nějakého miliardáře není ze strany pana premiéra na místě,“ dodal vicepremiér. K Sobotkovi prý necítí žádnou nevraživost.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám