Hlavní obsah

Babiš sám sebe nezdaní. Poslanci novelu stáhli

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poslankyně Věra Kovářová (STAN) stáhla novelu o daňovém zvýhodnění dárců krve a kostní dřeně. Učinila tak kvůli ministru financí a šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi, který k návrhu poslanců TOP 09 a Starostů přilepil pozměňovací návrh na zdanění výnosů z korunových dluhopisů. Babiš si podle Kovářové bere dárce krve jako rukojmí.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš ve Sněmovně

Článek

„Stahuji novelu, aby nebylo možné zneužít dárce krve kvůli vlastním problémům s daněmi,“ oznámila na plénu Kovářová. Návrh chce předložit znovu a žádá Sněmovnu, aby ho projednala v prvním čtení podle paragrafu 90.

„Vypadá to, že nechcete, aby držitelé dluhopisů danili,“ prohlásil Babiš po vystoupení poslankyně. Současně uvedl, že svůj pozměňovací návrh předloží znovu.

Babiš přišel s tím, že by výnosy z korunových dluhopisů, které lidé nakoupili od svých firem před rokem 2013, nově podléhaly dani.

Vicepremiér v roce 2013 nakoupil dluhopisy svého tehdejšího holdingu Agrofert za 1,482 miliardy korun. Daňové záležitosti současného ministra financí by měla ve středu řešit Sněmovna. Ve úterý to prosadil šéf TOP 09 Miroslav Kalousek. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám