Hlavní obsah

Babiš dostal třetí dávku vakcíny

Novinky, Anežka Zemenová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Andrej Babiš (ANO) dostal třetí dávku očkování proti covidu-19. Přeočkovat se nechal v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. S prezidentem Milošem Zemanem, který je tam hospitalizovaný, se ale nesetkal.

Andrej Babiš dostal třetí očkováníVideo: Novinky

 
Článek

První dávku očkování Babišovi zdravotníci podali loni 27. prosince, kdy se v České republice s očkováním začínalo. Dostal ji vůbec jako první. Druhou dávku premiér dostal 24. ledna.

Termín třetí dávky předseda vlády původně plánoval na den před volbami. Kvůli vyčerpání ale původní termín nakonec zrušil. „Celkově to tělo je vyčerpané, tak půjdu příští týden ve čtvrtek. Budu se snažit do neděle znormalizovat, protože tohle je pekelné tempo,“ uvedl před volbami.

S prezidentem nemám žádný kontakt, řekl Babiš

Domácí

Nakonec Babiš dostal třetí dávku vakcíny dopoledne 14. října v Ústřední vojenské nemocnici v Praze, kde je v současné chvíli hospitalizovaný prezident Miloš Zeman. Prezidenta nenavštívil a uvedl, že s ním nemá žádný kontakt.

„Očkování je stále to nejdůležitější. Já jsem byl na třetí dávce, ale podle statistik tady stále máme hodně seniorů, kteří nejsou naočkovaní vůbec. Je strašně důležité, aby se naočkovali,” řekl Babiš.

 Pozve Válka

Uvedl také, že chce zástupce opozice u jednání o covidu a že na příští Radu vlády pro zdravotní rizika plánuje jako představitele sněmovní většiny pozvat Vlastimila Válka (TOP 09). Čísla nakažených opět rostou a vláda řeší opatření.

Chystají se změny v opatřeních. Zkrátit se má platnost testů

Domácí

Třetí dávku očkování podle Babiše v České republice dostalo už přes 30 tisíc lidí. Sdělil, že vakcín je dostatek.

Andrej Babiš popsal chystané změnyVideo: Novinky

Interval pro podání posilující dávky je nyní osm měsíců od poslední dávky očkování. Od 18. října se pro osoby starší 18 let u vakcín od firem Pfizer/BioNTech doba zkrátí na půl roku. Schválila to Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA).

Jako první mají na třetí dávku nárok zejména senioři a zdravotníci, kteří dostali očkování mezi prvními.

Reklama

Výběr článků

Načítám