Hlavní obsah

Arnoštová: Pražská ČSSD mě nechtěla, proto jsem odstoupila

Právo, kab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředsedkyně ČSSD Lenka Teska Arnoštová v pátek dopoledne odstoupila z kandidatury do vedení strany a rozhodla se mandát neobhajovat. O post se totiž hlásí její kolega z pražské organizace Petr Dolínek, který má na rozdíl od ní od jejích kolegů v metropoli podporu, řekla Právu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Náměstkyně ministra zdravotnictví Lenka Teska Arnoštová nebude obhajovat post místopředsedkyně ČSSD.

Článek

Proč jste se rozhodla odstoupit z kandidatury na místopředsedkyni ČSSD?

Moje domovská pražská organizace se rozhodla, že bude podporovat pouze jediného kandidáta a tím je Petr Dolínek (náměstek pražské primátorky). Mám zájem na jednotném vedení.

Není vám líto, že se k vám postavila vlastní strana zády?

Pro mě je důležitá jednota. Byla jsem ráda, že jsem se při své kandidatuře seznámila s lidmi na krajských konferencích. Člověk se setkal s různými lidmi. Získala jsem hodně podnětů. Díky tomu mohu pro soc. dem. pracovat dál.

Budete na podzim kandidovat do Sněmovny?

To záleží na vedení soc. dem. a na vedení pražské domovské organizace. Uvidíme. Ale musím říci, že bych mohla ve Sněmovně pomoci v oblasti práva. Jako náměstkyně na ministerstvu zdravotnictví jsem v každodenním kontaktu s Poslaneckou sněmovnou a zabývám se zdravotnickým právem. Myslím, že bych mohla v tomto ohledu nabídnout pomoc soc. dem. a být užitečná.

Reklama

Výběr článků

Načítám