Hlavní obsah

ANO v Praze vyzývá Nachera, aby zasáhl

Právo, Jan Martinek
Praha

Buňka ANO v Praze 7 vyzvala poslance za ANO Patrika Nachera, aby vzal pražskou organizaci hnutí do svých rukou. Opoziční ANO podle nich v hlavním městě ztrácí na popularitě a přešlapuje na místě. Nacher by podle nich měl být tahounem pražského ANO, přestože není členem hnutí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Patrik Nacher na jednání zastupitelstva hlavního města Prahy 6. června 2019.

Článek

Výzvu, kterou má Právo k dispozici, podepsali předseda organizace v Praze 7 Michal Hašek a místopředsedové Jan Svoboda a Alena Špitálská.

„Po volbách do EP konaných v květnu letošního roku se potvrdil neustálý klesající trend popularity hnutí ANO v Praze, a to zejména v centrálních částech Prahy,“ konstatuje buňka.

Pražské organizaci se podle ní nedaří tento trend nijak zvrátit. „Vrcholem našeho přešlapování na místě byl odchod Petra Stuchlíka jak z ANO, tak z funkce pražského zastupitele,“ píše se v dopise. Stuchlík byl kandidátem ANO na primátora, hnutí s ním ale skončilo na pátém místě a na pražské radnici je v opozici. Stuchlík rezignoval v červnu.

„Jelikož jsme jako oblastní organizace podpořili Patrika Nachera při jeho kandidatuře na čelním místě kandidátky na magistrát, vyzýváme jej k uchopení situace v Praze, a to i z toho důvodu, že je předsedou klubu našich zastupitelů. Zároveň jej vyzýváme k aktivnímu vstupu do našeho hnutí ANO,“ stojí ve výzvě.

„Rádi bychom, aby se zhostil i jakési funkce ,tahouna‘ hnutí ANO v Praze, protože z našeho pohledu vystupuje aktivně i v médiích a dokáže ANO dobře a důstojně reprezentovat,“ píše buňka.

Nacher Právu řekl, že o výzvě ví. „Bylo by neuctivé vyjádřit se pro média dřív než těm, kteří mě vyzvali. Ale platí, že jen hlupák by udělal znovu tu chybu a dvakrát vstoupil do stejné řeky,“ sdělil Právu poslanec.

Vedení ANO totiž Nachera před komunálními volbami zařízlo, ačkoliv jej pražská organizace chtěla jako jedničku kandidátky, Andrej Babiš si i přesto prosadil za kandidáta na primátora Stuchlíka. Nacher se po volbách stal předsedou zastupitelského klubu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám