Hlavní obsah

ANO rozhodne o pozastavení členství Faltýnka mladšího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jiří Faltýnek, syn místopředsedy hnutí ANO Jaroslava Faltýnka, zatím nemá pozastavené členství v hnutí ANO. V pondělí to řekli Jiří Faltýnek a brněnská předsedkyně hnutí Karin Karasová. O pozastavení mluvil Faltýnek mladší počátkem března poté, co některá média psala, že je podezřelý z korupce. Podle něj se vše zdrželo kvůli koronaviru, celostátní předsednictvo by jeho žádost mělo projednat ve čtvrtek.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jiří Faltýnek

Článek

Faltýnek mladší je zastupitelem Brna, byl i ve vedení městské firmy Teplárny Brno. Před vyhlášením nouzového stavu kvůli koronaviru uvedl, že pozastaví členství v hnutí do konce roku. Zdůvodnil to tím, že se „chce zkoncentrovat po mediální masáži“. Média psala například o tom, že ho policisté podezřívají z korupce a že u tepláren ovlivňoval zakázky.

Členem ale je i více než po dvou měsících od oznámení o pozastavení činnosti. „Zatím nám na oblastní předsednictvo žádnou žádost nedoručil. Tvrdil nám, že ji bude předkládat prostřednictvím svého otce přímo na předsednictvo v Praze. My jsme to vzali na vědomí a počítáme s tím, že členství pozastaví, jak avizoval,“ uvedla Karasová.

V brněnském ANO to vře kvůli kontaktům se Švachulou, tři organizace skončily

Domácí

Faltýnek potvrdil, že věc projedná přímo předsednictvo. „Myslím, že by to mělo být ve čtvrtek,“ uvedl Faltýnek. Zdržení podle něj nastalo kvůli koronaviru a s ním souvisejících opatření.

Místopředseda hnutí ANO a bývalý brněnský primátor Petr Vokřál (ANO) už dříve k pozastavení členství u Jiřího Faltýnka uvedl, že má celá věc pomoci hnutí a vést k narovnání „nešťastné minulosti“, která se v Brně stala. Narážel tak na kauzu kolem bývalého politika za ANO Jiřího Švachuly, jenž je obžalován z korupce kvůli manipulaci zakázek na radnici v městské části Brno-střed.

Peltovy odposlechy: „Faltýnkovi a klukům z Hradu se musí vyhovět“

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám