Hlavní obsah

Češi se chystají na královský pohřeb. Letenky do Londýna zdražují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozloučit se s britskou královnou Alžbětou II. chtějí i Češi. Někteří se rozhodli do Velké Británie vydat osobně a shánějí letenky.

Foto: Profimedia.cz

Fronty na letištní kontrolu na londýnském Heathrow

Článek

„Evidujeme zhruba desetiprocentní zvýšený zájem o vyhledávání letenek do Londýna s odlety od příštího týdne. Problém je s kapacitou, která se nemůže navyšovat kvůli omezení ze strany největšího londýnského letiště Heathrow. Ceny letenek na přímé lety s příletem právě na toto letiště tak šplhají nahoru a pohybují se kolem 20 tisíc korun,“ řekl včera Právu Josef Trejbal, ředitel portálu Letuška.cz.

Doporučení zní: vybírat jiná letiště než Heathrow

Doporučil vybírat si jako cílová letiště Stansted, Gatwick nebo City.

Zeman: Na pohřeb Alžběty II. pojede Petr Fiala. V budoucnu mu to vrátím

Domácí

Levnější také mohou být lety s přestupem, například v Amsterdamu či Varšavě. Ceny letenek se tak podle Trejbala dají pořídit zatím od zhruba sedmi tisíc korun.

I u dalších letišť ve Velké Británii lze v dalších dnech předpokládat, že se budou dostávat na hranu kapacit, stejně tak jako spoje aerolinek. Dá se očekávat zájem cestujících i z dalších zemí světa, ještě výrazněji pak Britů z odlehlejších částí království.

Královnina závěť: Nezapomněla na Harryho, Andrew vyjde naprázdno

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám