Hlavní obsah

Žena si zapálila cigaretu v letadle. Posádku na ni museli upozornit cestující

Cestující amerických Spirit Airlines si chtěla ukrátit čekání na výstup z letadla. Na palubě si proto zapálila cigaretu. Situaci musela vyřešit až policie, která si pro ženu došla a z letadla ji vyvedla, uvádí server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Letadlo Spirit Airlines bylo tento týden na cestě z Detroitu do Fort Lauderdale na Floridě. Právě tam, při čekání na výstup, si nejmenovaná žena rozhodla ukrátit chvíli kouřením, ačkoli je něco takového na palubě přísně zakázáno.

Incident na video zaznamenala jiná cestující, Alexa Majdalawiová, která seděla za inkriminovanou kuřačkou. „Já byla ta, kdo konečně upozornil letušku, aby ji nahlásila,“ vysvětlila žena s tím, že posádka si scény nejprve nijak nevšímala. „Byla jsem hned za ní a požádala ji několikrát, aby cigaretu uhasila. Mám astma a nemohla jsem dýchat,“ doplnila Majdalawiová.

„Lidé kolem se zmateně rozhlíželi. Nikdo z nás nechápal, proč nepřišla zasáhnout posádka,“ uvedla cestující.

K zatčení nedošlo

Personál nakonec upozornil policii, aby přišla situaci vyřešit. „Strážníci se na místě setkali se zaměstnanci Spirit Airlines, kteří žádali o vykázání pasažérky z letadla za kouření,“ uvedl ve středu místní úřad šerifa. „Strážníci žádosti vyhověli, nedošlo však k žádnému zatčení,“ doplnil.

Podle Majdalawiové, která incident natáčela, je neuvěřitelné, že policie ženu nezatkla. „Ohledně celé záležitosti byli naprosto v klidu,“ uvedla pro server Independent.

Kouření je na všech amerických domácích i mezinárodních letech plošně zakázáno od roku 2000, na některých linkách se s restrikcemi začalo už o 10 let dříve. „To je docela dlouhá doba,“ konstatovala Majdalawiová pro kanál Fox News. „V jaké dekádě žijete?“ uzavřela.

Cestující v letadle překvapila slaninová bageta. Byla prakticky bez slaniny

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám