Hlavní obsah

Žena roky cestuje po světě bez využití hromadných dopravních prostředků

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třicetiletá dobrodružka Sarah Outenová z Velké Británie ukázala za poslední roky nezdolnou odvahu. Sama cestovala kolem světa bez použití hromadných dopravních prostředků. Ustála i nebezpečné komplikace.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sarah Outenová na své cestě kolem světaVideo: Reuters

 
Článek

Svoji cestovatelskou misi London2London odstartovala Outenová 1. dubna 2011, když odplula od londýnského mostu Tower Bridge na svém kajaku do Francie. Odtamtud brázdila Evropu na kole. Po 18 000 kilometrech opět sedla do kajaku a vydala se z Ruska do Japonska.

V roce 2012 zamířila přes Tichý oceán na Aljašku. Odvážnou a riskantní plavbu, kterou absolvovala úplně sama, několikrát zbrzdila nepřízeň počasí. V roce 2013 se Outenové po 150 osamocených dnech na moři nakonec přece jen podařilo doplout až k Aljašce. Je prvním člověkem, který dovesloval z Japonska na Aljašku.

Outenové toto putování nepřineslo „jen“ řadu dobrodružství, našla také životní lásku. Společný život se snoubenkou Lucy ji však čeká až na konci víc než čtyřleté cesty. V březnu strávila Outenová několik dní v New Yorku, kde si užívala hlavně dobrého jídla. Na moři se totiž k příliš pestré stravě nedostane. Zpět do Evropy má cestovatelka doveslovat nejspíš na podzim tohoto roku.

Přestože ji předchozí etapy cesty už otrkaly v ledasčem, k počasí a přírodě má stále velký respekt: „Můžete si být jistí svým vybavením, ale nikdy přesně nevíte, co se bude dít. Neexistuje žádná záruka, že se bezpečně dostanu na druhou stranu,“ citovala Outenovou agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám