Hlavní obsah

Žena, prchající z Haiti, porodila v letadle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řádění ozbrojených gangů na Haiti není prostředím, do něhož by žena chtěla přivést na svět dítě. Těhotná Wilene Tulusová proto s manželem nejprve uprchla do Mexika, odkud chtěli pokračovat do USA. Na plánovanou schůzku s žádostí o azyl už dorazit nestihli, protože žena začala v letadle rodit.

Foto: Profimedia.cz

Žena porodila na palubě letadla. Ilustrační fotografie

Článek

Tulusovi letěli 15. března z hlavního města Mexika do Ciudad Juárez, které leží u hranic s USA. Tam chtěli požádat o azyl, dokonce už měli domluvenou schůzku s úředníky. Krátce po startu letadla společnosti Aeroméxico ale na 42letou Wilene Tulusovou přišly porodní bolesti.

Tulusová, která čekala své druhé dítě, informovala personál, že má kontrakce. Na palubě byl naštěstí přítomen lékař, který jí pomohl s porodem chlapečka. O události informoval server Independent.

Jedna z cestujících sdílela na sociální síti X video, na němž členka personálu nese zabalené novorozené dítě uličkou a zřejmě jej předává rodičům.

Premiér Haiti ustoupil gangům a rezignoval

Zahraniční

Po přistání letadla už na rodičku a chlapce čekal lékařský tým, který je přepravil do nemocnice. Poněkud netradičně každého do jiné, protože dítě bylo kvůli narození v nestandardních hygienických podmínkách převezeno do specializované dětské nemocnice. Po 24 hodinách od přijetí do nemocnice byla matka propuštěna a okamžitě vyrazila za svým synem.

Mexické vlajkové aerolinky, které letos slaví 90 let od svého založení, darovaly dítěti narozenému v oblacích 90 letů se společností zdarma.

„Jsme nadšení, že jsme mohli být součástí tohoto úžasného příběhu, který je teprve na začátku. Aeromexico děkuje doktorům za jejich profesionalitu, oceňuje mimořádnou práci palubní posádky a pilotů a připomíná, že bezpečnost našich cestujících a spolupracovníků je naší nejvyšší prioritou,“ uvedly aerolinky v oficiálním prohlášení pro Daily Mail.

Není to zdaleka poprvé, co se dítě narodilo tisíce metrů nad zemí. Minulý měsíc pomohl v letadle odrodit dítě thajský pilot.

Pohlaď si mě, vyzývají vesty čtyřnohých zaměstnanců istanbulského letiště

Cestování

Novinář natočil šváby hemžící se v palubní kuchyni

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám